Portal Rasmi Jabatan Wilayah Persekutuan

-
-
- - - - - - - - - Data Projek RUMAWIP Yang Telah Dilancarkan
-
- - -
-
Sebutharga & Tender -
 

Program Terkini


KASIH TERJALIN, NASIB TERJAMIN

YBhg. Dato’ Indera Noridah Abdul Rahim, Ketua Pengarah Jabatan Wilayah Persekutuan dan Encik Ahmad Tarmizi bin Baharom, Timbalan Pengarah Jabatan Pembangunan Komuniti dan Kesejahteraan Bandar menyampaikan sumbangan baucar kepada 101 orang pelajar dan 5 buah keluarga pelajar SBJK hari ini dalam Program Sahabat 50WP: Bimbingan Jalinan Kasih WPKL bertempat di Sekolah Bimbingan Jalinan Kasih, Chow Kit.

Program ini merupakan program JWP yang membantu anak-anak dan keluarga mereka yang bersekolah di Sekolah Bimbingan Jalinan Kasih dengan menyediakan peralatan persekolahan lengkap mengikut keperluan. Inisiatif ini turut menyumbang keperluan makanan kering dan penjagaan diri dalam membantu anak-anak SBJK dan keluarga mereka yang serba kekurangan untuk meneruskan kehidupan. 

Turut hadir, Encik Mohd Sharif Bin Mohamad Yaakob, Pengarah Bahagian Sosio Ekonomi JWP dan pegawai-pegawai JWP dan DBKL.

JWP sentiasa prihatin dan komited dalam membantu golongan yang kurang bernasib baik di Wilayah Persekutuan. Program seperti ini sedikit sebanyak dapat memberikan kegembiraan kepada ibu bapa/penjaga dan pelajar-pelajar di SBJK dan seterusnya meniupkan semangat untuk mereka lebih cekal menuntut ilmu dan meneruskan kehidupan.

#WilayahPersekutuanKita 

#50TahunWP

#MalaysiaMADANI